måndag 28 februari 2011

Nedräkning

Bara 21 varv till så har jag stickat halva Byggare Bob-halsduken! Försöker sticka MINST 10 varv per kväll och än så länge har det gått bra. Vill ju bli färdig nu så jag får avverka lite på mina andra påbörjade projekt. Problemet är att jag har ungefär 10 till projekt planerade i mitt huvud. Förstår inte var all inspiration har kommit från men det är väl bara att tacka och ta emot.

lördag 26 februari 2011

Variation

Jag vet att jag sagt att jag ska koncentrera mig på halsduken men idag behövde jag variation! Så det blev att sticka några varv på min Revontuli-sjal.Min sjal kommer att ha samma färgställning som den du kan se via länken. Misstänker dock att det kommer att dröja innan min är färdig. Varven blir ju bara längre och längre men det får helt enkelt ta den tid det tar.

Idag har jag och en kompis varit ut på stan. Vi besökte Hemflit som hade lagerrensning. Kom hem med några nystan Drops Fabel och Drops Classic Alpaka. Får se vad jag ska göra med dem.

fredag 25 februari 2011

Fredagsmys

Idag är det fredag och då måste man ha fredagsmys! För mig blev det popcorn, chokladtryffel och en bra film. Givetvis stickade jag några varv på Byggare Bob-halsduken. Har nu stickat 116 varv av 353. Skulle gärna vara färdig nu så jag fick göra något annat. Men jag har bestämt mig för att detta projekt ska prioriteras, annars kommer jag nog av mig. Än så länge är jag nöjd med hur halsduken utvecklas. Den kommer att bli mjuk och mycket varm. Återstår att se om den blir FÖR varm för lillgubben!

Igår beställde jag ett fantastiskt garn från Limmo-design. Min tanke är att sticka dessa sockar av detta garn. De ska bli mina mågott-sockar som ska värma mina fötter här hemma. De kommer att bli som karameller!

När jag kom hem idag hade ett paket landat i min brevlåda. Och vad fanns i det? Jo, mera garn! Vilken överraskning. Järbo Stella som jag har planer på att sticka en sjal av, någon som har ett bra förslag?  Dessutom beställde jag två garner till som jag har tänkt använda till en dubbelstickad mössa åt mig själv. När ska jag hinna förverkliga alla mina projekt?

tisdag 22 februari 2011

Byggare Bob

Baksidan
Framsidan













Bildbevis på att halsduken sakta men säkert växer fram.

måndag 21 februari 2011

Stadigt framåt!

Halsduken växer några varv för var dag som går. Har nu stickat hela Byggare Bob. Eventuellt fixar jag en bild eller två till imorgon under stickcaféet på Facebook. Otroligt roligt mönster att sticka, gillar verkligen dubbelstickning. Det blir så fint på båda sidorna och det är enklare än man kan tro!

Youtube har visat sig vara en ovärderlig hjälp när jag skulle lära mig tekniken. Hur sjutton klarade man sig utan internet tidigare? Hade inte ens tänkt på att man kunde hitta sådana fina instruktionsfilmer på nätet så jag blev mycket glad då jag snubblade över den möjligheten.

torsdag 17 februari 2011

Bildbevis

Äntligen kommer det nu bilder på den påbörjade Byggare Bob-halsduken. Den kommer att bli riktigt mjuk och gosig när den är klar! Nu ska jag återvända till online stickcaféet på Facebook.


tisdag 15 februari 2011

Skulle inte starta något mer projekt, men...

det gjorde jag i alla fall. Igår kom garnet som jag beställde för att kunna sticka en halsduk till sonen. Eftersom jag vet att han gärna vill ha den så kanske den får gå före lite i "kön"! Hittade ett fint mönster på Ravelry där man ska anväda dubbelstickning. Garnet jag tänker sticka halsduken i är DROPS Baby Merino i färgerna svart och ljus turkos. Gillar detta sätt att sticka eftersom båda sidorna blir fina. Bilder kommer då jag kommit en bit så man ser mönstret.

torsdag 3 februari 2011

Utlottning


Ännu en utlottning, denna gång hos Fiffel och tråd.

Paket

I tisdags fick jag paketet från Pyssel och Knåp. Ser fram emot att sticka de vackra vantarna. Det gröna garnet var precis så fint som jag trodde. Jag ÄLSKAR grönt.

I övrigt står det lite stilla med alla projekt eftersom det just nu är annat som måste prioriteras men det kliar i fingrarna efter att få fortsätta på vantarna!