fredag 30 september 2011

Ännu en sjal

Ja, ännu en sjal påbörjad! Denna gång blir det en vit Shetland Triangle till mig själv. Blir samma garn som till den gröna men i stället för stickor nr 4 använder jag stickor nr 5. Tror den kommer att bli luftig och fin! Mitt mål är att den ska vara färdig före den 11 november eftersom vi har en stor fest med jobbet då. Skulle vilja ha den till min klänning. Förutom sjalen har jag påbörjat den andra kattvanten och ett par kattsockar! Väntar fortfarande på garnet till min Banderilla-kofta och det borde komma i början på nästa vecka. Många olika projekt att växla mellan.

söndag 25 september 2011

lördag 24 september 2011

Ugglor i mossen ska blockas!

Jag avslutade min andra uggelmössa igår så nu ska den blockas den med. Känns skönt att avsluta flera projekt och inte BARA påbörja nya. Bild kommer då den är blockad!

fredag 23 september 2011

Äntligen är den färdig!

Nu är Andrea´s Shawl äntligen färdig. blev mycket nöjd med slutresultatet. Kommer att bli skön i vinter. Fabel fungerade utmärkt att sticka sjalen med.





onsdag 21 september 2011

Nästan där!

Nu är det inte långt kvar på Andrea's Shawl! Har ca 1/3 kvar av avmaskningsvarvet. Det får bli i morgon. Den kommer att bli en skön halsduk i vinter misstänker jag.

Kofthäxorna

Ja, så heter en grupp på Facebook! Meningen med gruppen är att man ska sticka en mönsterstickad kofta och samtidigt ha kontakt med andra som också gör det. Då kan man få råd, tips och hjälp av de andra. Mycket smart idé. Så nu har jag i ögonblickets ingivelse gått med i denna grupp. Har bestämt mig för vilken kofta jag ska sticka och faktiskt beställde jag garn idag också! Lika bra att köra på medan inspirationen finns där. Mer om kofthäxorna kan du läsa här. Eftersom jag känner mig själv så valde jag en kofta med korta ärmar och kort liv. Vet att jag brukar få problem om projekten är för stora. Å andra sidan så har jag ju faktiskt avslutat en sjal och är i princip färdig med sjal nr 2 så kanske tålamodet faktiskt börjar finnas där?

måndag 19 september 2011

Ugglor i mossen

Jag löste mitt problem med stickningen genom att åka på ortens garnaffär och investera i garn till ett nytt projekt. Måste ju ha något att göra tills jag får tag i resten av garnet till sjalen. Hade med mig en extra knitpro kabel och dessutom spetsar nr4. Så det blev garn till en ny ugglemössa! Har nu stickat ugglorna färdigt så nu är det bara slätstickning resten. Vilket går fort på rundsticka!

Inköp

Var in på 123knit.com och gjorde en beställning idag. Det blev åtta nystan av Arwetta sock wool. Stickade min gröna Shetland Triangle i det garnet och tyckte det var härligt att sticka i. Kan vara bra att ha hemma lite garn då andan att sticka faller på. Det blev garn i färgerna black, off white, light turquosie och pink.

söndag 18 september 2011

Hur tänkte jag egentligen?

Varför tog jag bara med mig ett nystan av varje färg till mamma och pappa??? Nu har jag slut på den ena färgen så nu får jag vackert vänta tills jag är hemma i Umeå igen innan jag kan sticka färdigt sjalen, annars hade jag nog hunnit färdigt innan jag skulle åka hem! Suck! Vad ska jag nu göra i kväll och i morgon kväll? Ja, ja... något ska jag nog hitta på!

lördag 17 september 2011

Sticka, sticka, sticka

Har tillbringat några timmar i bilen idag så då blev det stickat en del på sjalen. Så här långt har jag kommit nu!



fredag 16 september 2011

Det tar sig!

Måste säga att än så länge är Andrea's Shawl mycket rolig att sticka! Idag har jag stickat färdigt bården så nu är det dags att börja med randningen. Inte klokt vad mycket man kan hinna sticka på en eftermiddag/kväll då man inte har några barn hos sig. Här kommer några bilder på det jag åstadkommit så här långt!




tisdag 13 september 2011

Lovas tubsockar

Så är då äntligen Lovas tubsockar färdiga. Känner mig otroligt stolt som avslutat tre projekt på fyra dagar! Tror aldrig det har hänt tidigare. Så nu kan jag med gott samvete sticka på min sjal. Så ikväll blir det online stickcafé och sjalstickning. Kanske blir det lite ost och kex också eller gravlaxsmörgås. Underbart!


måndag 12 september 2011

Andrea's Shawl

Igår påbörjade jag ett nytt projekt. Denna gång blir det en Andrea´s Shawl till mig själv. Stickar nederkanten nu och jag gillar färgvalet. Tror att jag kommer att gilla att sticka den här sjalen. Att börja med många maskor och sedan få färre och färre, kan det bli bättre? Jag har ju mest motivation i början av ett projekt så det är bra att göra bort det jobbiga då!

söndag 11 september 2011

Green Shetland Triangle

Idag blev jag äntligen färdig med min gröna Shetland Triangle. Jag påbörjade den i mars men tappade totalt lusten, men nu så är den klar. Det är min tredje påbörjade sjal men min första som faktiskt har slutförts. Tror aldrig jag tidigare rott iland ett så stort stickprojekt så jag är stolt över mig själv. Nu så är sjalen i blockning och jag längtar tills den torkat så jag får se slutresultatet! Färgen stämmer bäst med översta bilden. Oj, vad jag känner mig duktig! Två projekt avslutade på två dagar! Det firar jag med att starta upp ett nytt.



lördag 10 september 2011

Nu är den klar!

Nu är mössan äntligen helt färdig! Äntligen har jag en mössa jag kan använda då det blir lite svalare ute.


onsdag 7 september 2011

Ugglor på rad

På Ravelry snubblade jag över ett mönster som jag bara var tvungen att sticka. För första gången på flera månader kände jag mig riktigt inspirerad och det kliade i fingrarna att få sätta igång. Sagt och gjort, beställde garn och direkt det landade i brevlådan så satte jag igång. Det blev en mössa med söta små ugglor på! Snabbstickad mössa, måste jag erkänna. Mönstret var mycket enkelt att förstå fast det är skrivet på engelska. Det tog mig tre kvällar att sticka den färdigt. Nu ska jag bara fästa trådar, blocka den och köpa knappar till ugglornas ögon. Bilderna är inte de bästa, men har man bara mobilen att fota med så får det bli så! Mössan är stickad i Drops Merino Extra Fine och rundsticka 4 mm.