söndag 26 februari 2012

Här händer det saker!

Har varit dålig på att blogga men här händer det en hel del! Börjar med att visa upp min Carnaby-skirt då den är helt färdig.



Har även stickat en Turn a square-mössa i Drops Karisma. Underbart mönster! Snabbstickad och ger fint resutat. 




Har även hunnit sticka ett par raggsockar i Järbo Raggi strl 42. Gillar hur mönstringen på sockarna blev. 



Sedan har jag påbörjat en ny Turn A Square-mössa som ska bli en present till en av mina vänner. Denna gång stickar jag i Drops Merino Extra Fine i färgerna jeansblå och mörkgrå.



Har även påbörjat ett par raggsockar till min 5-årige son. Kan vara bra med ett par varma tjocksockar i de fodrade gummistövlarna som det börjar vara dags att använda nu. Stickar dem i Järbo Raggi-rester som jag har här hemma.



Min dotters tunika växer den med, men får vila nu ett tag så sockor och mössor får bli klara först!



Blev många bilder denna gång, men måste ju testa kameran jag köpte före jul i stället för de usla bilderna tagna med mobilen! 

söndag 19 februari 2012

Inspiration

Jag har så många projekt jag vill göra just nu och så lite tid känns det som! Lyxproblem att inspirationen flödar! Igår stickade jag färdigt min Banderilla-kofta. Nu saknas bara knapparna. Den blev ganska ok, men frågan är om en storlek större skulle ha varit bättre... Nåja, nu är den klar i alla fall och den var rolig att sticka. Ska ta och sticka färdigt Lovas tunika av restgarnerna också. Kommer nog gå ganska fort om jag bara sätter mig ner och gör det.

Igår påbörjade jag dock ett nytt projekt, en mössa som jag funderat på ett tag. Mönstret heter Turn A Square Jag stickar den i Drops Karisma i två bruna nyanser, får se hur det blir.

lördag 11 februari 2012

Min hemliga sjal!

Nu kan jag äntligen blogga om sjalen jag stickade för ett tag sedan. Idag lämnade jag nämligen över den till sin nya ägarinna. Jag stickade en Andrea's shawl i Schoppel-Wolle Zauberball. Vilket underbart garn! Kommer definitivt att sticka fler sjalar med detta garn. I alla fall så stickade jag största storleken och använde stickor nr 4. Blev mycket nöjd med slutresultatet, både känsla och slutlig storlek.

Först en bild på paketet sjalen låg i när jag lämnade över den idag.


 Här kommer några bilder på sjalen.



Sedan har jag påbörjat ett nytt projekt idag. Får ju som sagt en hel del restgarner när jag är klar med min Banderilla-kofta så dessa rester ska bli en tröja/klänning åt min dotter. Utgår ifrån Tant Koftas Uppifrån-och-ner-kofta så får vi se vad det blir i slutänden! 


Banderilla

Nu är min Banderillakofta på blockning! Blir spännande att se vad det blir av det hela. Färgglad blir den i alla fall... Ärmarna ska också blockas men det är ingen panik med det känner jag. Nu vill jag bara att den ska torka så jag får sticka halskanten och framkanterna!

Färgerna är mycket klarare i verkligheten!

fredag 10 februari 2012

Jisses vad tiden går fort!

Länge sedan jag gjorde en uppdatering här nu! Stickar för tillfället på min Banderilla-kofta och har snart stickat ärmarna klara. Bara till att fästa alla trådar och blocka sedan så jag får sy ihop den. Sedan ska det ju stickas lite kanter också men jag börjar se ett slut på koftan. Det blir MASSOR av garn kvar så jag funderar på att sticka en kofta till min dotter enligt Tant Koftas modell.